Met een proefduik bij de Beestenmarkt heeft de organisatie van Swim-in Leiden zich op Hemelvaartsdag opgewarmd voor hun grote zweminstuif. Vanuit heel Nederland komen op vrijdagavond 8 juni wedstrijd- en recreatieve zwemmers naar Leiden om te zwemmen in de Oude Vest.

Met een temperatuur van 15 graden was het water wel wat fris. Maar zolang je doorzwemt, merk je daar weinig van, vertelde een van de drie organisatoren. Bij de eerste inspectie van het parcours trokken de zwemmers van LZ1886 en Aquamania aardig wat bekijks van de voorbijgangers. Van de gevreesde fietswrakken en winkelwagentjes vonden ze geen spoor.
Bijzondere zwemwedstrijd
De binnenstad van Leiden is op 8 juni het decor voor de allereerste Nederlandse open water wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor het tweede jaar werken LZ1886 en Aquamania samen om in de Leidse grachten een bijzondere zwemwedstrijd neer te zetten. Vorige zomer doken zo’n 150 zwemmers in het Galgewater, dit jaar is de Oude Vest het podium voor mooie zwemprestaties.
Voor Leiden, door Leiden is de slogan van Swim-in Leiden. Wedstrijdsport en breedtesport gaan hand in hand, in het hart van de Sleutelstad. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen vanaf 18.00 uur meedoen aan een prestatietocht over 250 meter. Later op de avond zijn er wedstrijden en prestatietochten over 1500 en 4000 meter. Swim-in Leiden sluit af met een 4 x 250 meter estafette. Voor zowel wedstrijdzwemmers als voor meer recreatieve sporters biedt de Leidse gracht dus mooie uitdagingen.

Boy, Anne Paulien en Ingmar van Swim-in Leiden