De Maresingel verandert op zondag 12 juni in een groot openluchtzwembad. Tijdens de tiende editie van Speedo Swim-in Leiden gaan ruim 500 recreanten en wedstrijdzwemmers de sportieve strijd aan met het buitenwater en elkaar.

Vanuit het Huigpark gaan de zwemmers gedurende de hele dag te water voor verschillende wedstrijden en prestatietochten. De afstanden variëren van 250 meter tot drie kilometer. De wedstrijdzwemmers en triatleten strijden om podiumplaatsen en pr’s. De recreatieve zwemmers gaan voor een mooie prestatie in het Singelpark en een fraaie opbrengst voor het goede doel, Spieren voor Spieren. Voor studenten is de Maresingel de arena voor een heuse titelstrijd: het NK Open Water Zwemmen.

Kilometervreters
Vanwege de coronamaatregelen hebben ZVL-1886 en Aquamania hun ‘zwemfeestje’ twee keer moeten uitstellen. Bij het tweede lustrum hopen de Leidse zwemverenigingen alsnog een recordaantal clubzwemmers, waterpoloërs en triatleten te verwelkomen, vanuit alle hoeken van Nederland en het buitenland. Behalve ervaren kilometervreters doen traditioneel ook veel recreanten mee aan Speedo Swim-in Leiden. Sterker nog, het merendeel van de deelnemers is prestatietochtzwemmer. Voor elke deelnemer is er dus een zwemprestatie op maat, van zeven jaar tot ruim voorbij de pensioengerechtigde leeftijd.

Sportakkoord
Dit jaar kunnen jongeren tot 26 jaar dankzij gelden uit het Leidse Sportakkoord zelfs gratis deelnemen aan de 250 meter prestatietocht. Zij starten in een eigen ‘wave’ en zamelen daarmee geld in voor Spieren voor Spieren.

Prestatietochtzwemmers kunnen zich hier inschrijven. (de eerdere storing is verholpen)
Wedstrijdzwemmers en triatleten kunnen zich aanmelden via OLOWIS.

Zwemmers tijdens Speedo Swim-in Leiden 2019. Foto: Jacqueline Jongenelen

English swim fans: if you want to join Speedo Swim-in Leiden 2022, please e-mail us.