De tiende editie van Speedo Swim-in Leiden is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Maar… niet getreurd, we maken van de nood een deugd en duiken alsnog in de gracht: maar dan virtueel.

Met de virtuele Leidse Singelzwemtocht zwem je het ultieme Leidse rondje: 5,7 kilometer door alle Leidse singels. Vind je dat nog een beetje te ver? Dan kan je natuurlijk ook inschrijven voor onze gebruikelijke zwemafstanden van 1 kilometer of 250 meter.

Het enige wat je nodig hebt, zijn je zwemspullen, een sporthorloge met gps of app, een zwemboei en een begeleider. Je schrijft online in, zwemt tussen nu en maandag 22 juni 12.00 uur je afstand(en), stuurt deze door en Hopasports verwerkt alle gezwommen afstanden tot een virtueel klassement. In de eerste virtuele Speedo Swim-in Leiden bepaal je dus zelf waar en wanneer je je meters maakt. Voor een echte Leidse belevenis vertellen we je van kilometer tot kilometer langs welke Leidse highlights zwemt.

Virtueel dan, want de Leidse grachten zijn behalve bij de ‘echte’ Speedo Swim-in Leiden verboden gebied voor zwemmers. Mooie zwemplekken in de buurt van Leiden? Denk aan de Vlietlanden, het Valkenburgs Meer, de Kagerplassen of de Wijde Aa. Kijk op zwemwater.nl en vind een veilige en schone zwemplek bij jou in de buurt.

De virtuele Speedo Swim-in Leiden is de eerste van een reeks openwaterwedstrijden van de KNZB. Deelname staat open voor alle geoefende zwemmers. Iedereen kan zich online aanmelden en gratis meedoen met een of meer virtuele zwemwedstrijden. Van alle virtuele zwemtochten in het seizoen wordt een totaalklassement opgemaakt.

Zwemmend een rondje Singels? In het echt kan het (nog) niet, virtueel wel

Rondje Singels