Een feestje wilden we ervan maken, de tiende editie van Speedo Swim-in Leiden. Maar op 21 juni zal het in de Maresingel niet krioelen van de zwemmers. En blijft het stil in het Huigpark. Vanwege de coronamaatregelen verplaatsen wij ons zwemfeest naar juni 2021.

Veiligheid staat altijd voorop bij Speedo Swim-in Leiden. Zowel in als rondom het water. Voor deelnemers en toeschouwers. En in deze blijvend onzekere tijden willen we daarin geen risico’s nemen.

In 2011 zwommen enkele tientallen wedstrijdzwemmers in het Galgewater om het 125-jarig bestaan van LZ 1886 te vieren. Wie had toen kunnen bedenken dat dit zou uitgroeien tot een nieuwe Leidse traditie? Bijna tien jaar later is Speedo Swim-in Leiden een vaste waarde op de Leidse evenementenkalender geworden. En telt Nederland heel wat steden met hun eigen ‘city swim’, waar jong en oud, meer of minder sportief aan deelnemen. We hebben zwemmen naar de mensen toe gebracht.

Vorig jaar vonden we voor ons zwemevenement een mooie plek in het Huigpark, onderdeel van het Leidse Singelpark. Op een prachtige zomerdag gingen bijna 500 Leidenaren, studenten, triatleten en wedstrijdzwemmers van ver buiten Leiden te water. En we bereidden ons voor op een prachtige jubileumeditie. Maar nu moeten we verstandig zijn. En afstand houden. Zodat we hopelijk straks weer in gezondheid het leven kunnen vieren.

De organisatiecommissie van Speedo Swim-in Leiden bedankt Speedo Nederland voor haar steun en vertrouwen. Alle deelnemers, die alweer stonden te trappelen van ongeduld – zelfs nu het water amper 10 graden is. De sponsoren, die veel moois mogelijk maken. En natuurlijk alle vrijwilligers waar we elk jaar weer op kunnen bouwen. We zien jullie graag in 2021, voor een prachtig zwemfeest in de Leidse singel.

Team Speedo Swim-in Leiden
Aquamania en ZVL-1886 Tetteroo