Drieduizendnegenhonderdachtenvijftig euro. Inderdaad jullie hebben met zijn allen bijna 4000 euro bij elkaar gezwommen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Geweldig!

Een gouden prestatie, dus niet meer dan logisch dat 3-voudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip (Calgary 1988) de cheque-overhandiging extra glans gaf. “Ik doe graag volgende keer zelf mee”, zei ze. “Maar dan wel als de singel bevroren is.”

Robbert Neijenhuis van het Spierfonds kreeg de vette cheque uit handen van Rens Goudsmit, een van de initiatiefnemers van de Deloitte TK Challenge. Ruim 150 recreanten zwommen mee met deze prestatietocht over 1000 meter. Inclusief hijzelf. “Een fantastisch evenement. Ik ben zelf niet zo’n zwemmer, maar dit is gewoon zo gaaf.”

Golddiggers

De Aqualillies waren de grootste golddiggers. De synchroonzwemsters uit Alphen haalden voor hun zwemprestatie 570 euro op. Op minieme afstand gevolgd door Team BBB&C met 565 euro. Dat belooft nog wat voor volgend jaar.

 

TK Challenge

Onder het motto “What’s your distance” daagt de TK Challenge een keur van sportievelingen uit om zich in te zetten voor het goede doel. Hardlopend, fietsend en sinds dit jaar ook zwemmend. De TK Challenge Foundation ondersteunt organisaties en initiatieven die opkomen voor vitaliteit.

Uitslagen, foto’s, video’s? Meer over Speedo Swim-in Leiden lees je binnenkort op deze pagina en onze Facebook-pagina.